Informatie

Het bestuur

Deze pagina geeft de verschillende leden van onze organisatie weer.

Leslocatie

Deze pagina geeft
onze leslocatie weer.

Lid worden

Deze pagina is voor
mensen met interesse
voor het lid worden
van onze organisatie.

Geschiedenis

Deze pagina geeft
de geschiedenis van
de organisatie weer.

Het bestuur

Voorzitter
Docent
Harry Peters06-53707506harrie.peters@kpnmail.nl
Secretaris
Bestuurslid
Marlene Dreessen
Kaalheidersteenweg 303
6466 AE
Kerkrade
06-34661055secretariaat.ehbo.Bleijerheide@gmail.com
Penningmeester
Bestuurslid
Wiel Rooden06-21805869wielrooden@hotmail.com
Marketing
Bestuurslid
Jenny Klinkenberg-Koolen
Materiaalbeheer
Bestuurslid
Piet Prevos
Matteriaalbeheer
Assistent
Rijkel Groenveld
DocentJudith Jansen-Peters
LotusMarijke Peters

Leslocatie

Dit is het Catharina Hoes. Dit is de locatie waar onze lessen worden gegeven.

Leslocatie adres

Catharina Hoes

Lambertistraat 12
6461 JK Kerkrade

Lid worden

Wil je lid worden van onze vereniging en heb je al een EHBO-diploma, dan kun je onderstaand contact formulier invullen. De gegevens worden naar onze secretaris verstuurd en we zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Mocht je nog geen diploma hebben dan kun je je hier aanmelden  Geschiedenis


  Historie EHBO-vereniging BLEIJERHEIDE

  In 1952 namen een aantal mensen in Bleijerheide en de directe omgeving het besluit om een ehbo vereniging op te richten. Op 7 november 1952 vond de oprichting plaats van de katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken als afdeling van de Nationale Bond voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. De EHBO lessen en cursussen werden gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en vonden plaats in een café te Bleijerheide, dat er de ruimte voor had.

  Op 26 juni 1972 vond een heroprichting plaats met nieuwe statuten als voortzetting van de vereniging van 7 november 1952. De statuten werden op 9 augustus 1974 bij Koninklijk Besluit goedgekeurd nadat deze eerst in de Staatscourant waren gepubliceerd. In deze periode was er plaats in de Rodahal om daar de lessen te kunnen verzorgen. In 1976 werd gestart met het geven van reanimatiecursussen, deze werden echter niet door het Oranje Kruis erkend maar wel door de Hartstichting. In 1978 werd verkast naar het nieuwe Patronaat te Bleijerheide, daar de lesruimte in de Rodahal niet meer beschikbaar was. Nadat daar enkele jaren later weer problemen waren met de lesruimte konden wij terecht in de toen net verbouwde school, Het Catharina Hoes te Holz, waar wij tot heden de EHBO-lessen verzorgen.

  In al die jaren werd de lesstof alsmede de exameneisen aangepast.

  De Katholieke Bond voor EHBO veranderde haar naam midden jaren 80 door Katholiek uit de naam te verwijderen, de bond had de verenigingen per provincie verdeeld en deze weer in rayons wat later weer wegviel. Door omstandigheden maakte EHBO Limburg zich los van de Nationale Bond en zo werd in 1993 de Bond EHBO Limburg opgericht waar wij als vereniging bij aangesloten waren. In juni 2022 werd de oude band hersteld door weer met de Nationale Bond voor EHBO te fuseren.

  Scroll naar boven